اطلاعات نرم افزاری را کجا ذخیره کنیم؟

اطلاعات نرم افزاری را کجا ذخیره کنیم؟


برای نگهداری و آرشیو کردن مدارک و عکسهای الکترونیکی خود چه میکنید؟ ساده ترین روش نگهداری آنها روی CD یا DVD است ولی آیا میدانید این هم روش مناسبی نیست؟



به گفته ی کارشناسان امروزه نباید از «سى دى»هاى کپی شده توسط کامپیوترهای هاى شخصى براى ذخیره و بایگانى بلندمدت اطلاعات مهم خود استفاده کنید، زیرا بیشتراین «سى دى»ها پس از دو تا پنج سال از بین رفته و اطلاعات موجود روى آنها از دست میروند.

به گفته ی یکی از فیزیکدانان و کارشناس نگهداری اطلاعات شرکت «آى بى ام»، برخلاف «سى دى»ها و «دى وى دى»هایى که در کارخانه و در فشار و شرایط ویژه ساخته مى شوند، «سى دى» و «دى وى دى»هاى خامى که با استفاده از «رایتر»هاى رایانه هاى شخصى روى آنها اطلاعات نوشته مى شود داراى عمر چندانى نبوده و بسته به کیفیت «سى دى» و یا «دى وى دى» خام، بین ۲ تا ۵سال عمر مى کنند.

به گفته ی این کارشناس، این قبیل دیسک هاى نورى داراى یک لایه ی ماده ی ویژه رنگى هستند که از گرما براى سوزاندن این سطح و نوشتن اطلاعات روى آن استفاده مى شود.

این درحالى است که مواد مورد استفاده در این لایه با گذر زمان تغییر ماهیت داده و سبب مى شود اطلاعات نوشته شده دیگر با پرتو لیزر قابل خواندن نباشد.

با وجود آنکه شاید با روش هاى درست نگهدارى، بویژه قرار دادن سى دى هاى رایت شده در مکان هاى سرد و تاریک بتوان اندکى به عمر آنها افزود، اما به طور کلى نمى توان آنها را ابزار بایگانى بلندمدت اطلاعات بشمار آورد.

پژوهشگران IBM نوارهاى مغناطیسى را که داراى عمرى بین ۳۰ تا ۱۰۰سال هستند، همچنان بهترین وسیله ذخیره بلندمدت اطلاعات ذکر کرده اند و یادآور شدند که شرکت هاى بزرگ باید ابداع فناورى هاى کارآمدتر ذخیره اطلاعات را در برنامه هاى خود بگنجانند.


منبع : پایگاه شبکه فن آوری اطلاعات ایران: http://www.iritn.com/6-