تبریک1000000000000000000000000000000000000000000000000000000
هفته کتاب و کتابداری بر تمامی کتابداران پشت پرده تحقیق و مظلوم ایران مبارک باد
علی اکبر سرپرست
دانشگاه در تلفن همراه
حمله ویروسها به اوج میرسد
مایکروسافت نرم افزار امنیتی رایگان عرضه می کند
شرکت مایکروسافت با ایجاد تغییر در استراتژیهای خود در زمینه عرضه برنامههای ضدویروس برای کامپیوترهای شخصی، در نظر دارد با پایان دادن به عرضه بستههای امنیتی پولی، نرمافزارهای رایگان را در اختیار کاربران بگذارد.
نخستین نرمافزار مایکروسافت در این زمینه که Morro نام گرفته و از نیمه دوم سال 2009 میلادی عرضه میشود، کامپیوتر کاربران را در مقابل ویروسها، برنامههای جاسوسی، روتکیتها و تروجانها ایمن میکند.
شرکت مایکروسافت قصد دارد با ورود نرمافزار Morro، فروش سرویس Windows Live OneCare را متوقف کند، البته باید توجه داشت که این دو نرمافزار امنیتی با یکدیگر برابر نیستند.
نرمافزار امنیتی Morro بخشهای غیرامنیتی OneCare نظیر سیستم اشتراک چاپگر و سیستم خودکارسازی کامپیوترهای شخصی برای روشن شدن را شامل نمیشود.
به هر حال باید توجه داشت که نرمافزار امنیتی Morro بخشهای کمتری را نسبت به نرمافزارهای پولی مایکروسافت شامل میشود و بر این اساس، برای کامپیوترهای کمسرعت و سیستمهای مبتنی بر پهنای باند کم مناسب است.
با توجه به اینکه هماکنون بسیاری از کامپیوترهای شخصی در سراسر دنیا از نرمافزارهای ضدویروس استفاده نمیکنند، مایکروسافت تصمیم به عرضه نرمافزارهای امنیتی رایگان گرفته است.
"آمی بارزوکاس"(Amy Barzdukas) مدیر تولید مراکز Online Services و Windows Division در شرکت مایکروسافت گفت: «با توجه به اینکه کاربران نگرانی زیادی در مورد بدافزارها ندارند، تعداد کاربرانی که نرمافزار امنیتی ندارند و یا نرمافزار خود را بهروز نمیکنند، در کشورهای توسعه یافته 50 درصد افزایش یافته است. سرویسLive OneCare برای بازارهای توسعهیافته با خطوط پهنباند تولید شده است . و بر این اساس به نیاز جمع زیادی از کاربران پاسخ نمیدهد».
شهرهای اینترنتی قرن 21
............................................
|
Gmail یا Google Mail؟
در اروپا شما قادر نیستید به Gmail دسترسی داشته باشید. با وارد کردن آدرس www.gmail.com در مرورگر خود پیغامی را خواهید دید که کمی برایتان غیرمنتظره است و از شما خواسته شده است که بجای واژه Gmail از Google Mail استفاده کنید. حتی در صفحه Gmail هم اجازه لینک دادن به Google Mail داده نشده است. اینطور که بنظر می رسد، قوانین اروپا خیلی خشک است، مخصوصاً در قبال شرکت های امریکایی.
البته من شخصاً از آلمان سایت Gmail را چک کردم و این پیغام برای من نمایان شد؛
که لپ کلام اینست که برای استفاده از gmail باید به آدرس http://mail.google.com مراجعه کنید. شرکت گوگل عجزانه می گوید که ما اجازه استفاده از این نام را نداشته و حتی اجازه گذاشته لینک را در این صفحه نیز نداریم. به نظر می آید که گوگل از برای گرفتن اجازه می خواهد از افکار عمومی و نمایش ظالمانه بودن این محدودیت استفاده کند. البته گوگل برای استفاده از Gmail در
خارج از اروپا مشکلی ندارد.
اما داستان از کجا شروع شد. شرکت تجاری با نام تجاری G-mail در کل اروپا ثبت شده است. زمانیکه شرکت گوگل سرویس خود را ارائه داد، با شکایت شرکت G-Mail اروپایی مواجه شد. شرکت گوگل حتی مبلغ $۲۵۰,۰۰۰ را برای خرید نام تجاری پیشنهاد داد ولی موافقت نشد.
گفته می شود که شرکت اروپایی سرویس ایمیلی نیز با نام gmail و به آدرس www.gmail.de نیز راه اندازی کرده است. به نظر می رسد که این مشکل به یکی از چالش های گوگل تبدیل شده است.
کنته قابل توجه اینست که گوگل دیگر از نام Gmail استفاده نمی کند و همجا با نام Google Mail سرویس پیغام الکترونیکی خود را معرفی می کند. البته برای گوگلی که توانسته است بازار تبلیغات آنلاین را قبضه کند این گونه سنگ اندازی ها در روند صعودی شرکت تاثیری نخواهد گذاشت.
بر گرفته از سایت:http://www.cfoon.net/1387/04/03/cfoon:1030.html
همه ما کتابدار باید قبول نماییم وارد عرصه جدیدی از ارائه خدمات و تحول در این رشته شده ایم و چه بخواهیم و چه نخواهیم این موج ما را در می نورد و در این تلاطم و عرصه باید بتوانیم فعالیت یا به قولی خودی نشان دهیم وگرنه از قافله عقب می مانیم یا در این دریای مواج اطلاعات و خدمات نوین غرق خواهیم شد. پس چه بهتر است هر زودتر بر دانش و تجارب خویش بیافزاییم و خود را از وابستگی به دیگران برهانیم .
یکی از عرصه هایی که می توانم به جرات بگویم کتابداران عملا یا کمتر در آن تجربه عملی دارند و اگر مهارتی هست در همان عرصه نظرات صرف باقی مانده است و کمتر کسی کمتر به خود جرات می دهد وارد این عرصه شود مباحثی چون : شبکه ها و امنیت اطلاعات در آن است ، چگونه یک محیط مجازی یا لا قل کتابخانه الکترونیکی ایجاد نماییم و از اطلاعات و منابع اطلاعاتی خویش در این محیط مجازی و الکترونیکی محافظت نماییم .
امروزه در کتابخانه دیگر از آن محیط صرف سنتی و قدیمی خبری نیست ما دیگر کمتر کتابخانه ای به ویژه کتابخانه های دانشگاهی و تخصصی را سراغ داریم که از وجود برگه دان و یا فهرست چاپی بهره ببرد حتی خدمات فنی همچون فهرست نویسی به صورت دستی و سنتی انجام نمی پذیرد و فهرست نویسی به کمک رایانه و اینترنت انجام می پذیرد و جود انواع نرم افزارهای کتابداری خود گواه این مصداق است، کتابخانه ها به سمت رقومی و جهانی شدن گام بر می دارند. و کتابدارن نیز باید خویش را با این تحولات همگام نمایند و گرنه باید جای خویش را به افرادی دیگری همچون متخصصان رایانه بدهند.
در ادامه اگر مجالی باشد بعضی از تجاربی عملی را که در حین کار هر کتابداری ممکن است در محیط جدید اطلاعاتی با آن مواجه شود، می آورم.** به امید روزی که محیط بحث کتابداری از این نظریات صرف بیرون بیاید و کتابدارن بتوانند وابستگی خویش را به دیگر متخصصان کمتر نمایند، چراکه هم بر ارزش کاری آنها افزوده می شود و هم جایگاه شغلی آنان بهبود میابد.
نوشته علی اکبر سرپرست
** اگر دوستان کتابدار نیز تجارب عملی در این محیط دارند با ما در میان گذارند تا در وبلاگ قرار دهیم تا مورد استفاده همگان قرار گیرد.